Neymar maakt torenhoge verwachtingen waar: "De belangrijkste speler bestaat niet"

Neymar voelde zich na afloop van het duel met Kameroen (4-1), waardoor Brazilië de achtste finale van het WK bereikte en Nederland ontliep, niet boven zijn collega's verheven. De Braziliaan was ondanks alle druk met afstand de beste man op het veld.

"De belangrijkste speler? Die bestaat niet. Alleen de ploeg telt. Nu kunnen we met meer zelfvertrouwen gaan spelen", zei de uitblinker, die tweemaal scoorde en na de groepsfase op vier doelpunten staat. Daarmee is hij topscorer van het WK. "We hebben zeer goed gevoetbald en onze beste prestatie tot dusver geleverd."

Invaller Fernandinho was vooral blij met de progressie die de Seleção heeft geboekt. "We hebben de stijgende lijn te pakken. Het begint weer te lijken op de geest die we hadden tijdens het toernooi om de Confederations Cup. Die ontbrak in de eerste twee wedstrijden. Vandaag was het resultaat niet het voornaamste, maar de manier waarop we speelden. Dit smaakt naar meer."

Brazilië neemt het zaterdag in de achtste finales op tegen Chili. Dat land eindigde in groep B achter Nederland als tweede.