Nigeriaanse bondscoach witheet: "Fouten maken is menselijk, maar dit was wel heel erg"

Stephen Keshi heeft uitgehaald naar scheidsrechter Mark Geiger. De bondscoach van Nigeria is woedend over de wijze waarop de Amerikaan de wedstrijd tegen Frankrijk beïnvloedde. Nigeria verloor uiteindelijk met 2-0.

"Hij maakte heel veel fouten, daar ben ik totaal niet over te spreken. Fouten maken is menselijk, maar dit was wel heel erg. Dit is voor mij ook de allereerste keer dat ik het over een scheidsrechter heb, maar hij was wel heel slecht." In de eerste helft werd een goal van Nigeria afgekeurd en in de tweede helft moest Ogenyi Onazi zwaar geblesseerd van het veld.

Blaise Matuidi maakte een smerige overtreding, maar kreeg slechts geel. Onazi is twee keer verschrikkelijk geschopt. Hij is zeker een paar weken uit de roulatie, maar de scheidsrechter deed er niets aan. Ik zou ook wel eens willen weten hoe de scheidrechter tot zijn beslissing kwam om de goal van Emenike af te keuren. Ik weet niet zeker of het buitenspel was, maar het viel wel op dat er geen herhalingen te zien waren op de schermen. Het is pijnlijk om op deze manier te verliezen."