Brazilië verslaat Colombia en bereikt halve finale

Brazilië verslaat Colombia en bereikt halve finale

Brazilië heeft vrijdag de halve finale van het WK bereikt. Het elftal versloeg Colombia met 2-1 in een hectische wedstrijd. Het tempo lag de gehele wedstrijd erg hoog, maar het spel was zeker in de tweede helft moeizaam. De Brazilianen hielden uiteindelijk stand en moeten het in de volgende wedstrijd opnemen tegen Duitsland.

Brazilië kende een identieke start als in de achtste finale tegen Chili, toen de ploeg al vroeg in de wedstrijd uit een hoekschop op voorsprong kwam via een centrale verdediger. Dat was ook nu het geval: in de zevende minuut verwerkte Thiago Silva een hoekschop met zijn knie tot doelpunt. Waar de Seleçao tegen Chili inzakte na de openingstreffer, drukte de ploeg nu wél door. Vooral Hulk kwam een aantal keer dicht bij de verdubbeling van de voorsprong.

Colombia kreeg weinig ruimte van de felle Brazilianen en had het daar moeilijk mee. In de tweede helft hield het gastland die tactiek in stand, alleen vergat het om aan voetballen toe te komen. Daardoor was het vooral een kwestie van tegenhouden. De ploeg van bondscoach Luiz Felipe Scolari was vooral gericht op het maken van overtredingen en voetbalde zichzelf op die manier uit de wedstrijd.

Op het moment dat Colombia leek terug te komen, deelde David Luiz een forse tik uit. Met een schitterende vrije trap bracht hij zijn ploeg op een 2-0 voorsprong. Zo leek het voor Brazilië in de slotfase een kwestie van de wedstrijd uitspelen, maar in het laatste kwartier werd het toch nog bijzonder spannend. De bal werd terecht op de stip gezet na een overtreding van doelman Júlio César op invaller Carlos Bacca. James Rodríguez faalde vervolgens niet vanaf elf meter: 2-1. Daarmee gaf hij Colombia nieuwe energie voor de laatste minuten, maar het mocht niet baten. Brazilië hield stand en haalde op die manier de halve finale.

Scoreverloop:
1-0 (07') Thiago Silva
2-0 (69') David Luiz
2-1 (79') James Rodríguez (strafschop)