WK VOOR NEYMAR VOORBIJ [ Vine Video ]

WK VOOR NEYMAR VOORBIJ

Een grote domper voor de Braziliaanse voetbalnatie. Hun sterspeler Neymar viel in de kwartfinale tegen Colombia (2-1 zege) zwaar geblesseerd uit. Na onderzoek in het ziekenhuis in Fortaleza is gebleken dat Neymar een gebroken rugwervel heeft opgelopen.

Neymar moest in de slotfase per brancard het veld verlaten na een stevige overtreding van de Colombiaan Juan Zúñiga. De aanvaller van Barcelona kreeg een knie hard in zijn rug. Volgens omstanders huilde Neymar in de catacomben van de pijn.

Bondscoach Luiz Felipe Scolari vreesde direct na afloop al het ergste. "Op basis van wat ik nu heb gezien, denk ik dat het voor hem moeilijk wordt om tegen Duitsland te spelen. Hij schreeuwde het uit van de pijn. Dat doet hij niet voor niks.”

En zo geschiedde. Neymar mist de halve eindstrijd tegen Duitsland, die voor dinsdagavond in Belo Horinzonte op het programma staat. Op het WK in eigen land was hij goed voor vier doelpunten. De talentvolle goalgetter staat naar verwachting vier tot zes weken aan de kant.