Twee Brazilianen stoppen als international na nederlaag tegen Nederland

Brazilië is twee internationals armer. Doelman Júlio César en aanvaller Fred hebben namelijk na de WK-troostfinale van zaterdag tegen Nederland (0-3 verlies) laten weten te stoppen als international.

"Het is tijd voor een jongere generatie", zo liet de 34-jarige César, 81-voudig international, weten. De goalie maakte in 2003 zijn debuut voor Brazilië, maar speelde de laatste jaren niet meer op hoog niveau. Desondanks kreeg hij het vertrouwen van bondscoach Luiz Felipe Scolari. César speelde jaren voor Internazionale, maar vertrok in 2012 naar Queens Park Rangers. Sinds januari speelt hij voor Toronto FC uit Canada.

De oud-speler van ook Flamengo en Chievo speelde op drie WK's mee. Dat waren de WK's van 2006, 2010 en 2014. Hij kon op al die toernooien rekenen op een basisplek. Wie César nu gaat opvolgen is nog onbekend. Het land beschikt namelijk niet over een onbetwiste opvolger. Jefferson (31 en negen interlands) en Victor (31 en zes interlands) zijn ook op leeftijd en speelden weinig duels.

De dertigjarige Fred besloot naast César ook een punt achter zijn interlandloopbaan te zetten. De spits van Fluminense kreeg het vertrouwen in de aanvaller, maar de veertigvoudige international kon niet uitblinken. Tegen Nederland moest de oud-spits van Olympique Lyon, Cruzeiro en América Mineiro op de bank plaatsnemen. Jô mocht namelijk in de basis starten van Scolari.